Ταξιαρχών

Η αρχή μιας Σπουδαίας και Λαμπρής Πορείας

Το Μάρτιο του΄80 η οικογένεια Χάλαρη έκανε την αρχή, ο Λεωνίδας Χάλαρης μαζί με τη γυναίκα του Αιμιλία Χάλαρη και τα δύο τους παιδιά, ξεκίνησαν ένα ταξίδι ζωής με γνώμονα την αγάπη και το μεράκι για τη δουλειά τους.

Ο Λεωνίδας Χάλαρης, ανέλαβε το εργαστήριο που ήταν ένα τμήμα του τωρινού υποκαταστήματος Α΄ στην οδό Ταξιαρχών απέναντι από το μητροπολιτικό ιερό ναό Ταξιαρχών. Εκεί δημιουργούσε παραδοσιακά γλυκά της Τήνου που είχε ανακαλύψει από τα βιβλία που μιλούσαν για τις γαστρονομικές της παραδόσεις (Γεωργίου Δώριζα κ.α.).

Η Αιμιλία Χάλαρη, με πολλή αγάπη και σεβασμό ανέλαβε να εξυπηρετεί τους πελάτες και να βοηθάει και στις δουλειές του εργαστηρίου. Χρόνο με το χρόνο με την αγάπη του κόσμου και το μεράκι για τη δουλειά τους, δημιουργήθηκε η ανάγκη για μεγαλύτερο εργαστήριο, καθώς τα είδη των γλυκισμάτων πλήθαιναν πέραν των παραδοσιακών (αμυγδαλωτά κ.α.). Το 2005 ανακαινίστηκε εξ ολοκλήρου το τωρινό υποκατάστημα Α΄ που σήμερα λειτουργεί μόνο ως ζαχαροπλαστείο.

Το εργαστήριο μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο χώρο, με υπερσύγχρονες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που πληρούν τους όρους των ευρωπαϊκών προτύπων (HACCP) .

Στο κατάστημα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών γλυκών και άλλων εδεσμάτων όπως:
1. Δεκαεπτά είδη παραδοσιακών Αμυγδαλωτών
2. Παραδοσιακά Ξεροτήγανα (δίπλες )
3. Παραδοσιακά Ψαράκια γεμιστά με μέλι και καρύδια
4. Παραδοσιακό γλυκό Τυροπιτάκι (τσιμπιτή ή λυχναράκι)
5. Μαντολάτο με μέλι και πολλά αμύγδαλα
6. Μεγάλη ποικιλία σοκολατένιων εδεσμάτων από την καλύτερη σοκολάτα της Ευρώπης (Callebaut) και εκλεκτές ελβετικές πραλίνες (Felchlin)
7. Παγωτό παραγωγής μας με φρέσκο γάλα Τήνου, παγωτάκια και τούρτες παγωτό.
8. Παραδοσιακό Τσουρέκι.
9. Διάφορα βουτήματα και παξιμάδια παραγωγής μας.