εργαστηριο

Το εργαστήριο της ΧΑΛΑΡΗΣ Α.Ε.  ξεκίνησε το 1980 στην οδό Ταξιαρχών, μαζί με μια μικρή έκθεση για τα παραδοσιακά γλυκά που παρήγαγε. Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκε η ανάγκη για μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο εργαστήριο, καθώς η ποικιλία των γλυκών αυξανόταν όπως και η ζήτηση για μεγαλύτερες ποσότητες από τους πελάτες που και αυτοί συνεχώς πλήθαιναν.

Το 2004 σε ιδιόκτητο χώρο 1300 τ.μ., ανοικοδομήθηκε το νέο εργαστήριο εξοπλισμένο με τον πλέον σύγχρονο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και με διαδικασίες λειτουργίας εναρμονισμένες στις  σύγχρονες απαιτήσεις.

Σήμερα το εργαστήριο λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (HACCP) προσφέροντας εργασία σε  δεκάδες εργαζόμενους.

Επικεφαλής είναι ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΧΑΛΑΡΗΣ executive pastry chef και ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ  pastry chef με δίπλωμα στην τέχνη της σοκολάτας από τον  ιταλό μαιτρ ELISEO TONTI. Έχουν επανειλημμένα βραβευτεί με μετάλλια και επαίνους στη γλυπτική με πάστα ζάχαρης και στη σοκολάτα αντίστοιχα.

Το εργαστήριο απασχολεί είκοσι άτομα προσωπικό.  Οι  βασικοί ζαχαροπλάστες εκτός από τον Λεωνίδα και  Ευάγγελο  Χάλαρη, είναι απόφοιτοι της Le Monde (ιδιωτική σχολή ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής στην Αθήνα) και της ΟΤΕΚ Αναβύσσου (δημόσια σχολή) .